Savusukellus­simulaattorit

Interfire Products Oy:n savusukelluskoulutukseen suunniteltuja simulaattoreita on saatavissa eri tarkoituksiin. Häkkiradat soveltuvat perustaitojen, kuten liikkumisen ja havainnoinnin opettamiseen ja suuremmat kokonaisuudet sisältävät vaativien esteratojen lisäksi oikean tulen ja keinosavun palokohteita.

Savusukellusimulaattorit on suunniteltu ammattipalomiehille ja vapaaehtoisille palomiehille, sekä teollisuuden suojeluorganisaatioiden henkilöstölle. Savusukellus-simulaattorit voidaan sijoittaa paloasemien yhteyteen tai erillisille harjoitusalueille.

Savusukelluksen harjoittelu

Savusukellustyö on palomiesten töistä yksi vaarallisimpia, siksi niiden taitojen harjoittelu on erittäin tärkeää. Savusukellustyön ammattitaito lähtee turvallisesta liikkumisesta. Liikkuminen eksymättä myös kovassa rasituksessa valmistaa savusukeltajia tuleviin tehtäviin. Savusukellustyön vaativuutta voidaan lisätä simulaattorissa erilaisilla tehtävillä. Hyvin tehdyn perusharjoittelun jälkeen siirtyminen oikean tulen käyttöön pienentää kynnystä oppia turvallisia työskentelytapoja.

Referenssit

Palotaloja on rakennettu usealle alueelliselle harjoitusalueelle ja teollisuuden käyttöön eri puolille maailmaa.