Kaasupalo­simulaattorit ja kaasuvuoto­simulaattorit

Valmistamme kaasupalosimulaattoreita ja kaasuvuotosimulaattoreita palomiehien ja teollisuuden suojeluorganisaatioiden henkilöstön käyttöön.

Kaasupaloja voidaan tehdä joko nestekaasulla tai maakaasulla. Palo voidaan rakentaa muistuttamaan oikeaa kohdetta esim. erilaisia venttiiliryhmiä tai säiliöitä, joissa kaasuvuoto muuttuu kaasupaloksi. Portaaton palon tehonsäätö mahdollistaa lähes todentuntuisen harjoittelun, kuitenkin siten, ettei turvallisuus vaarannu.

Logiikkaohjatuissa kaasupalosimulaattoreissa valvotaan jatkuvasti kaasujen pitoisuutta, lämpötilaa, happi- ja häkäpitoisuutta. Automaattinen  turvallisuusjärjestelmä reagoi välittömästi, jos tilanne simulaattorissa muuttuu.

Kenelle

Ammattipalomiehille ja vapaaehtoisille palomiehille sekä teollisuuden suojeluorganisaatioiden henkilöstölle. Simulaattorit soveltuvat hyvin kaasuvuotojen ja -palojen hallintaan sekä sammutuksen harjoitteluun.

Minne

Nestekaasukäyttöiset vuoto- ja palosimulaattorit soveltuvat hyvin paloasemien välittömään läheisyyteen ja teollisuusalueille. Pienet vuoto- ja kaasupalosimulaattorit eivät vaadi raskaita rakenteita.

Kaasupalosimulaattorin hyödyt

Kaasupalojen hallinta on taito, joka vaatii harjoittelua. Kaasupalon sammuttaminen sulkematta venttiileitä, voi aiheuttaa hallitsemattoman kaasuvuodon, joka on erittäin vaarallinen. Kaasupalo- ja vuototapauksissa on toimittava nopeasti ja tyypillisimmät kaasut ja niiden käyttäytyminen on tunnettava etukäteen.

Referenssit

Kaasupalo- ja -vuotosimulaattoreita olemme toimittaneet kymmeniä eri puolille maailmaa. Ne ovat erittäin  suosittuja pelastusoppilaitosten lisäksi myös pelastuslaitoksilla sekä teollisuudessa.